Kontakt broj: (+387) 36 862 235 - Email: skola.crnici@gmail.com

Terenska nastava učenika razredne nastave

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ISKUSTVO OBOGAĆENO POVIJEŠĆU, KULTUROM I SPORTOM

Dana,15.travnja 2024. učenici razredne nastave iz Osnovne škole Crnići,  PO Hodovo i PO Prenj, zajedno s učiteljicama, nastavnicama i pedagoginjom, zaputili su se na nezaboravnu terensku nastavu u susjednu župu Prenj. Pješačenje kroz slikovite predjele bilo je ne samo fizičko putovanje već i putovanje kroz vrijeme i kulturu.

Po dolasku u župu Prenj, učenike je srdačno dočekao svećenik don Mile Vidić, koji je bio oduševljen posjetom i spreman podijeliti svoje znanje i iskustvo. Nakon molitve, don Mile je održao prigodno predavanje o povijesti škole, ističući da je škola stara 180 godina, te najstarije crkve na tim prostorima. Nakon predavanja, don Mile je odlučio obradovati djecu slatkišima i sokovima.

Uslijedile su sportske igre i natjecanja koje je organizirao profesor tjelesne i zdravstvene kulture, Boris Katičić. Teren župnog dvorišta postao je poprište za različite sportske aktivnosti, uključujući vježbe, povlačenje konopca, nogomet i poligon. Učenici su pokazali svoje vještine i timski duh, stvarajući nezaboravne trenutke zajedništva.

Cijelo iskustvo terenske nastave bilo je obogaćeno ljepotama prirode, kulturnom baštinom i sportskim duhom. Učenici su kroz ovu avanturu ne samo stekli nova znanja, već su i razvili osjećaj povezanosti sa svojom lokalnom zajednicom i kulturom. Ova terenska nastava ostavit će dubok trag u njihovim sjećanjima i pružiti im inspiraciju za buduće istraživanje i otkrivanje svijeta oko sebe.

Kontakt info

Osnovna škola ''Crnići''

Crnići b.b. 88367 Crnići

Tel./Fax : 036/862-235

E-mail :

skola.crnici@gmail.com

Školske Novine

Pretraživanje