Kontakt broj: (+387) 36 862 235 - Email: skola.crnici@gmail.com

Realiziran projekt „Opremimo ured pedagoga i pokrenimo kotač inkluzivnog obrazovanja“

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

       

            Osnovna škola Crnići uspješno je aplicirala na javni poziv Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti,  te u ugovorenom roku realizirala projekt „Opremimo ured pedagoga i pokrenimo kotač inkluzivnog obrazovanja“.  Javni poziv je dio programa potpore projektima u cilju poboljšanja inkluzivnosti predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja.

Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti odobrilo je iznos od 3.999. KM. Odobreni iznos je utrošen prema strukturnom utrošku sredstava na nabavu: didaktičke opreme, edukativnih igara, stručne literature, laptopa, projektora i printera u boji.  U sklopu projekta su održane i radionice za učenike i asistente.

Inkluzija je pravo, a ne problem.  Inkluzija u obrazovanju jeste proces čiji je cilj savladati prepreke učenju i sudjelovanju, ali i primjereno odgovoriti na različitost. Inkluzivne škole predstavljaju organizacije za učenje koje svoj način rada temelje na aktivnoj suradnji i zajedničkoj izgradnji. Proces inkluzije iziskuje stalnu nadogradnju u svim područjima.  Smatramo da smo kroz realizaciju ovog projekta unaprijedili kvalitetu izvođenja inkluzivnog procesa i učenicima učinili ljepšim boravak u školi.

 

Kontakt info

Osnovna škola ''Crnići''

Crnići b.b. 88367 Crnići

Tel./Fax : 036/862-235

E-mail :

skola.crnici@gmail.com

Školske Novine

Pretraživanje