Kontakt broj: (+387) 36 862 235 - Email: skola.crnici@gmail.com

Dan ružičastih majica

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

      Zadnje srijede u veljači točnije 28. obilježen je već tradicionalno Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day. Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi u Kanadi.  Inicijativom školskih kolega je na konstruktivan i inteligentan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka, posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice.

 Već početkom tjedna, naše učiteljice, nastavnici i stručni suradnici škole su kroz različite aktivnosti počeli s pripremom obilježavanja u vidu radionica, uređivanja škole i izrade rekvizita. Sam dan obilježavanja u srijedu, odjeveni u ružičaste majice s prigodnim bedževima proveli smo kroz sportske aktivnosti i  zajedničko druženje u sportskoj dvorani. Na kraju smo se zasluženo, počastili jabukama. Pozitivna atmosfera, smijeh, natjecateljski duh i veselo raspoloženje su ispunili sportsku dvoranu i ozarili lica naših učenika.

Kroz obilježavanje ovog dana željeli smo potaknuti tolerantno ponašanje, učenicima razvijati svijest i emocije koje će im pomoći prihvatiti razlike i prilagoditi im se, razumjeti ih i početi cijeniti. Želimo potaknuti i  na razmišljanje o složenosti odnosa unutar razredne zajednice, kao i smisao i važnost pregovaranja i nenasilne načine rješavanja problema s ciljem sprečavanja bilo kog oblika nasilja. Cilj nam je stvoriti sigurno okruženje, bez osjećaja superiornosti i inferiornosti kod pojedinaca. Ozračje u kojem će se svaki pojedinac osjećati prihvaćeno i voljeno jer „Trend je biti friend!“

Kontakt info

Osnovna škola ''Crnići''

Crnići b.b. 88367 Crnići

Tel./Fax : 036/862-235

E-mail :

skola.crnici@gmail.com

Školske Novine

Pretraživanje