Kontakt broj: (+387) 36 862 235 - Email: skola.crnici@gmail.com

Dan sigurnijeg interneta

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

           Svake godine, na inicijativu Europske komisije, drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca milijuni ljudi diljem svijeta udruže se kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na Internetu. Ove godine Dan sigurnijeg Interneta obilježen je 8.veljače pod sloganom „Zajedno za bolji Internet“.

Dan sigurnijeg interneta je u našoj školi obilježen 8. i 9. veljače kroz različite aktivnosti.  Tijekom dana učenici su imali priliku sudjelovati u online kvizu putem web stranice www.sigurnodijete.ba.   Nakon kratkog predavanja o važnosti sigurnog i odgovornog korištenja interneta,  učenici predmetne nastave su kroz upitnik imali mogućnost saznati jesu li i koliko sigurni na internetu. Učenici razredne nastave (3,4 i 5. r.) su kroz prezentaciju učili koje su to opasnosti na koje nailazimo na internetu, kao i načini zaštite, te pravila ponašanja na društvenim mrežama. Učenici 5. razreda su nakon predavanja zaigrali igru „Bord game“.  

Našu pozornost usmjeravamo na važnost ove teme i smatramo da napori i aktivnosti u oblasti sprječavanja zloupotrebe djece i mladih putem informacijskih i komunikacijskih tehnologija trebaju biti svakodnevni!

Kontakt info

Osnovna škola ''Crnići''

Crnići b.b. 88367 Crnići

Tel./Fax : 036/862-235

E-mail :

skola.crnici@gmail.com

Školske Novine

Pretraživanje