Kontakt broj: (+387) 36 862 235 - Email: skola.crnici@gmail.com

Projekat "Neretva-rijeka koja povezuje"

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Naša škola je bila sudionik projekta „NERETVA – rijeka koja povezuje“.   Projekt je imao za cilj povezivanje i razmjenu iskustva u vannastavnim aktivnostima osam osnovnih škola u regiji na temu „NERETVA – rijeka koja povezuje“. Stručna predavanja, edukativne radionice na temu praćenja stanja riječnih ekosustava uz terensku nastavu, stručnu ekskurziju i završnu radionicu doveli su do uspostave zajedničke ideje praćenja svih sastavnica riječnih ekosustava na izabranim riječnim dionicama.

Završna radionica „Dječji samit o okolišu“, održana u Čapljini 13. i 14. 11. 2015. godine u Hotelu Mogorjelo imala je za cilj predstavljanje rada škola i učenika u likovnim, literarnim radovima i fotografiji. Svi radovi nastali su kao rezultat rada učenika i njihovih profesora koji su iskazali svoje viđenje života uz rijeku i stanja riječnih ekosustava. Prvi dan radionice učenici su predstavljali svoje radove, obišli Crpnu hidroelektranu Čapljina i Park Prirode „Hutovo blato“. U večernjim satima upriličena je svečana dodjela nagrada u kategorijama najbolji literarni i likovni rad, te najbolja fotografija. Učenica naše škole Marijana Goluža (VIII a.) osvojila je prvu nagradu za najbolji likovni rad.

Drugi dan radionice profesori su iznosili svoje stavove, stajališta i predlagali ideje koje bi se mogle nastaviti i realizirati u narednom periodu. Napravljen je izlet u Park prirode Hutovo blato uz obilazak poučne/edukacijske staze te vožnja brodicama po kanalima, jarugama i rijeci Krupi na području Parka. Projektni tim u suradnji sa partnerima preuzeo je odgovornost da se projektne ideje razrade i ponude školama, profesorima kao osnova za daljnji angažman i potpisivanje sporazuma o suradnji. Projektni tim i profesori zajedničkog su stajališta da se suradnja proširi i na druge škole u regiji koje su spreme da se uključe u ovu inicijativu. Nastupom učenika iz Biskupijske klasične Gimnazije „Ruđer Bošković“ Dubrovnik sa predstavom „Voda“ stvorena je platforma za širenje ove ideje kroz prekograničnu suradnju sa školama iz Republike Hrvatske.

Kontakt info

Osnovna škola ''Crnići''

Crnići b.b. 88367 Crnići

Tel./Fax : 036/862-235

E-mail :

skola.crnici@gmail.com

Školske Novine

Pretraživanje