Ispiši ovu stranicu

Ekskurzija devetih razreda

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Učenici devetih razreda naše škole imali su priliku uživati u četverodnevnoj ekskurziji, koja ih je vodila kroz neke od najljepših destinacija Hrvatske. Od Plitvičkih jezera do Pule i Brijuna, ova ekskurzija je bila prava prilika za učenike da nauče više o kulturnom i prirodnom bogatstvu naše susjedne zemlje.

Prvo odredište bila su Plitvička jezera, jedno od najpoznatijih prirodnih čuda Hrvatske. Učenici su imali priliku prošetati kroz šumu i uživati u predivnom pogledu na kristalno čisto jezero. Nakon toga, posjetili su Rovinj, predivan gradić na obali Istre, poznat po svojoj prekrasnoj staroj gradskoj jezgri.

Grupa je posjetila Poreč i Pulu, gdje su učenici imali priliku naučiti o povijesti i kulturi ovih gradova. U Puli su posjetili i poznati amfiteatar, koji je ostatak rimske povijesti ovog grada.

Sljedeće odredište bili su Brijuni, predivan arhipelag koji se sastoji od 14 otoka, a koji je nacionalni park od 1983. godine. Učenici su uživali u prekrasnim plažama i predivnom krajoliku, ali su također naučili i više o povijesti ovog područja.

Na kraju ekskurzije, grupa se zaustavila u Zadru, gdje su učenici mogli posjetiti poznate znamenitosti kao što su Crkva sv. Donata i Pozdrav Suncu.

Posebno se želimo zahvaliti svim sponzorima koji su pomogli u organizaciji ove ekskurzije, jer su uvelike umanjili iznos koji su učenici morali platiti. Zahvaljujući njima, učenici su mogli uživati u nezaboravnom putovanju i naučiti mnogo o ljepoti Hrvatske. Ova ekskurzija je bila odlična prilika da se povežu s prirodom i kulturom, a svi učenici se vraćaju kući s mnogo novih iskustava i uspomena.