Ispiši ovu stranicu

Posjet lutkarskom kazalištu

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Dana 28. studenog 2022. godine učenici razredne nastave Osnovne škole Crnići posjetili su Lutkarsko kazalište Mostar te uživali u poučnoj lutkarskoj predstavi “Oblaković mali ”.

Predstava se bavi različitosti u obitelji i međusobnoj podršci svih njenih članova.  Riječ je o značaju obitelji kao temelju svakog društva te jačanju obiteljske zajednice u moderno doba.

“Ja sam Mali. Ali sam i mali.

Stalno mi se u glavi pojavljuje pitanje jesam li premali? Može li se za nešto biti premali? Tko je taj koji mi smije reći da sam za nešto premali? Ako ja, mali Mali, vjerujem da sam za nešto premali hoću li to uopće uspjeti? Vjerujem li u tog malog sebe? Vjeruju li i drugi u tog malog mene? Mene malo Malog?

Može li se vjerovati u nekoga i kad je taj netko mali? Mogu li ja vjerovati u sebe iako sam mali? Naravno da da! To može promijeniti ama baš sve! Jer iako sam mali, ja sam Mali! I mogu sve!

Zato, ako imate kraj sebe nekoga tko je mali, pomozite mu da nikad ne pomisli kako je premali. Pokažite mu kako veličina nema nikakve veze sa kišenjem!”- poručio je glavni lik  lutkarske predstave, Oblaković Mali.