Ispiši ovu stranicu

Obilježeni Dani hrvatskog jezika

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Dani hrvatskog jezika obilježeni su na prigodan način u našoj školi.

Povodom spomenutog događaja organiziran je bogat program u koji su bili uključeni učenici i djelatnici škole.

Početak obilježavanja započeo je 14.veljače kad je organizirano natjecanje u pisanju poezije na kojem su se učenici od VI do IX razreda predstavili svojim pjesničkim autorskim radovima.

Natjecanju je pristupio velik broj učenika, a među najboljima su se istakli Ivana Lukenda, koja je osvojila prvo mjesto s pjesmom pod nazivom Čovječe stani, Lorena Moro s pjesmom  Otac  osvojila je drugo mjesto dok je treće mjesto pripalo pjesmi Heroji koju je napisala učenica Nika Proleta.

Cilj natjecanja  bio je poticaj za  samostalno stvaralačko pjesništvo,  motivacija  za čitanje poezije kao i proučavanje hrvatskoga jezika te usavršavanje jezične komunikacije i pismenosti.

Obilježavanje Dana hrvatskog jezika završeno je svečanom priredbom koja je održana 7.ožujka na kojoj su se učenici predstavili izvođenjem recitacija.

Poseban ugođaj upriličili su članovi sekcije zbora pod vodstvom nastavnice glazbene kulture Lucije Hrstić izvedbom pjesmama  Jutro,  Hrvatski jezik  i Hercegovina u srcu.

Priredba je završena proglašenjem pobjednice u recitiranju Ivane Bošković koja će pjesmu Čovječe stani predstavljati na županijskom natjecanju u Čitluku.