Kontakt broj: (+387) 36 862 235 - Email: skola.crnici@gmail.com

Božićna čarolija u našoj školi

Ocijeni sadržaj
(1 Glas)

Zrnce radosti i božićne čarolije danas, 20. prosinca 2018. godine,  darovano je svakom posjetitelju tradicionalne božićne priredbe u Osnovnoj školi u Crnićima. Kao i svake godine, učitelji i nastavnici svoje učenike pripremili su za ovaj lijepi kulturni događaj, da se ne bi postidjeli nastupiti na bilo kojoj pozornici.

Sve je počelo nezaobilaznim Zvončićima u izvedbi naših prvašića koje je pripremala učiteljica Valentina Marinović. Nakon sjajnih prvašića pozdravili su nas voditelji priredbe Dijana Babić i Lucian Franjičić. Nastavljeno je pjesmom Bijeli Božić u izvedbi zbora naše škole pod vodstvom nastavnice Lucije Hrstić i tako publici darovali radosne vibracije i toplinu u srca.

Božićnim recitacijama u izvedbi učenika trećih i četvrtog razreda, koje su pripremale njihove učiteljice: Željka Perić, Marina Markić, Marina Brajković i Žaklina Šimić, nastavila se širiti predblagdanska čarolija.

Pjesmu Božićni san na prekrasan način otpjevali su Ivan Perić i Barbara Marijanović te ostatak učenika petog razreda PŠ Hodovo, uz pratnju na gitari vjeroučiteljice Anite Puljić.

Mali zbor naše škole, koji vodi učiteljica Slađana Perić, pjesmom Božićna čarolija nas je podsjetio na istinski smisao Božića.

Pjesmom na engleskom jeziku su nas razveselili i rasplesali učenici četvrtog razreda pjesmom Coming Down the Chimney. Učenike je pripremala nastavnica Kristina Bošković.

Nerijetko se čini kako nam je potrošačko društvo „ukralo“ pravu vrijednost Božića. Međutim, učenici dramske sekcije dokazali su da u obiteljskom zajedništvu i ljubavi Božić dobiva svoj puni smisao. Igrokaz „Božićna bajka“ uprizorili su mladi crnićki glumci, učenici osmih razreda, koje je pripremala njihova nastavnica Marinela Vučić.

Nakon igrokaza, školski zbor je pjesmom poručio Sretan Božić svakome!

Priredba je u drugom dijelu donijela i rezultate natječaja Matice hrvatske – ogranak Stolac za najuspješnije literarne radove na temu Božića. Nagrade je pobjednicima svečano uručio dr. Mladen Bošković, predsjednik Matice hrvatske – ogranak Stolac. Ovogodišnji pobjednici natječaja su:

u kategoriji nižih razreda:

 III.    IVAN PERIĆ, učenik 5. razreda PŠ Hodovo

 II.     HELENA MILANOVIĆ, učenica 5. razreda

I.       MARTA OBRADOVIĆ, učenica 4. razreda

U kategoriji viših razreda najuspješniji su bili:

III.      ANTONIJA BOŠKOVIĆ, učenica 8. a razred

II.      ANTONELA PAPAC, učenica 8. a razreda

I.       NIKA PROLETA, učenica 9. b razreda

 

Nagrade Matice hrvatske sigurno su snažan poticaj za stvaranje i izražavanje na, za nas, najljepšem jeziku na svijetu – na jeziku našem materinskom - hrvatskom!

Plesnom točkom Santa Claus is Coming to Town pod ravnanjem učiteljice Bojane Dugandžić završena je božićna priredba.

Na samom kraju učenici i djelatnici Osnovne škole Crnići poželjeli su čestit Božić i sretnu 2019. godinu te nastavili druženje na domjenku.

 

Kontakt info

Osnovna škola ''Crnići''

Crnići b.b. 88367 Crnići

Tel./Fax : 036/862-235

E-mail :

skola.crnici@gmail.com

Školske Novine

Pretraživanje