Ispiši ovu stranicu

Književno-filmski susret u našoj školi

Ocijeni sadržaj
(1 Glas)

Dana, 10. ožujka 2017. god. u našoj školi je nakladna kuća Alfa priredila književno-filmski susret s poznatim imenima hrvatske književnosti, gospodinom Dubravkom Jelačićem Bužimskim i gospodinom Božidarom Petračem.

Samom predstavljanju njihovih djela i književnog stvaralaštva prethodio je kratki film o poznatoj hrvatskoj spisateljici, Ivani Brlić – Mažuranić, a bio je to samo jedan u nizu filmova iz ciklusa Razgovor sa sjenama za koje je scenarij napisao gospodin  Jelačič Bužimski.

Gospodin Dubravko Jelačić Bužimski je također predstavio svoja tri romana za mlade: Sportski život letećeg Martina, Balkanska mafija i Martin protiv CIA-e i KGB-a.

 Književnik Božidar Petrač, koji je ujedno i predsjednik Društva hrvatskih književnika u Republici Hrvatskoj, je rekao više o  Društvu, njegovom osnutku te djelovanju i važnosti Društva hrvatskih književnika u kulturnom i obrazovnom životu svakog pojedinca. Također se osvrnuo na važnost čitanja kod djece i mladih potičući učenike da se i sami okušaju u pisanju.

Na samom završetku književnog susreta,vrlo motivirani učenici su postavljali brojna pitanja vezana uz djelo, ali i uz život samih književnika.