Kontakt broj: (+387) 36 862 235 - Email: skola.crnici@gmail.com

Dan ružičastih majica

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Osnovna škola Crnići i područne škole PŠ Prenj i PŠ Hodovo ove školske godine po prvi put su obilježile Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day. Obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači, a ove godine to je 22. veljače.

Dan ružičastih majica, program je prevencije vršnjačkog nasilja. Ideja je nastala u znak incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Podrškom  školskih kolega na konstruktivan i inteligentan način riješeno je sustavno zlostavljanje dječaka, posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke zbog koje je u školu i nosio ružičastu majicu. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol podrške.

U obilježavanju tog dana, uz djecu, sudjelovali su svi djelatnici naše škole, noseći službene ružičaste majice. Djeca, koja nemaju kod kuće ružičastu majicu, nosila su bar jedan, bilo kakav odjevni predmet, ružičaste boje.  

Cilj nam je potaknuti tolerantno ponašanje, učenicima razvijati svijest i emocije koje će im pomoći prihvatiti razlike i prilagoditi im se, razumjeti ih i početi cijeniti. Želimo potaknuti na razmišljanje o složenosti odnosa unutar razredne zajednice, kao i smisao i važnost pregovaranja i nenasilne načine rješavanja problema s ciljem sprječavanja fizičkog nasilja. Naime, treba stvoriti sigurno okruženje, bez osjećaja superiornosti i inferiornosti, kod djece. Ozračje u kojem će se svako dijete osjećati prihvaćeno i voljeno.

Na fotografijama možete pogledati ozračje u našoj školi, a ono je bilo vrlooo ružičasto!

Kontakt info

Osnovna škola ''Crnići''

Crnići b.b. 88367 Crnići

Tel./Fax : 036/862-235

E-mail :

skola.crnici@gmail.com

Školske Novine

Pretraživanje